Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Samarbejdspartnere

Center for Forskning i Cancerdiagnostik i Praksis (CaP) blev etableret i 2010 og kørte frem til udgangen af 2018 med forankring ved Forskningsenheden for Almen Praksis i Aarhus. Centret blev støttet med midler fra bl.a. Novo Nordisk Fonden og Kræftens Bekæmpelse. Efter otte gode år med mange vigtige videnskabelige resultater er CaP nu nedlagt som center, men mange af aktiviteterne fortsætter i andet regi ved Forskningsenheden for Almen Praksis i Aarhus: https://feap.au.dk/kraeft/.

Sammensætning af forskellige faggrupper

CaP samarbejder med en lang række danske og internationale institutioner og personer, som er med til at sikre kvaliteten af CaP’s forskning. Forskergruppen er på såvel senior- som juniorniveau sammensat af forskellige faggrupper, hvortil der er et tæt samarbejde med relevante forskere fra de involverede faggruppers institutter og fakulteter. Det gælder især antropologi og psykologi og dertil et samarbejde med klinisk epidemiologi, biostatistik samt kliniske forskere inden for emnet.

Tæt samarbejde med internationale forskningsmiljøer

CaP’s vision er at være et af verdens førende forskningscentre inden for kræftdiagnostik, hvilket opfyldes gennem et tæt samarbejde med relevante internationale forskningsmiljøer. Derudover deltager CaP's forskere med foredrag og symposier ved relevante nationale og internationale konferencer, og deltager aktivt i internationale netværk inden for forskning i kræftdiagnostik.