Nyhedsarkiv

Nyhedsarkiv

Hver tiende venter på diagnose i op til 100 dage. Foto: Colorbox

24.10.2013 | Forskning

Hver tiende venter på diagnose i op til 100 dage trods alarmsymptomer

Ifølge ny forskning på Aarhus Universitet venter mange danske kræftpatienter stadig alt for længe på at få en diagnose, selv om de har opsøgt deres læge med alarmsymptomer.

Det er muligt at ændre på fastgroede rutiner i sundhedsvæsenet, viser undersøgelse.

01.10.2013 | Forskning

Nyt kontrolsystem kan tømme ambulatorierne

Patienter med prostatakræft behøver ikke altid gå til kontrol på hospitalet. Hver femte patient, der i dag går til kontrol på et sygehus-ambulatorium, kan i stedet gå til deres praktiserende læge – og dermed aflaste ambulatorierne.

Hurtige diagnostiske forløb redder liv. Foto: Mads Lind Ingeman.

16.09.2013 | Health, Forskning

Hurtige diagnostiske forløb redder liv

Forskning fra CaP dokumenterer en stigende dødelighed ved længere diagnostiske intervaller og belyser årsager til forsinkede patientintervaller.

CaPs forskning i medicinsk antropologi blev bemærket ved Nordisk Kongres for Almen Medicin i Finland. Sara Marie Marie Hebsgaard Offersen (tv.) og Camilla Hoffmann Merrild (th.) var klar ved posterne til at svare på spørgsmål.

09.09.2013 | Health, Forskning

CaPs antropologer giver nye perspektiver på kræftdiagnostik

I Danmark kan alle få behandling, når vi bliver syge. Men nogle grupper i samfundet har svært ved at overleve en sygdom som kræft. To antropologer drog til kongres i Finland for at forklare fagfæller, hvad der er på spil.

Frontfigurerne i Sundhedsstyrelsens kampagne

16.05.2013 | Health, Forskning

Rigtige mænd går til lægen

Har du blod i afføringen? Så skal du gå til lægen med det samme – ”Rigtige mænd går til lægen”. Det er et af budskaberne i Sundhedsstyrelsens kampagne rettet til mænd over 55 år med kort uddannelse. CaP har bidraget med det statistiske materiale til brug for kampagnen.

Viser resultater 41 til 45 ud af 52

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste