Nyhedsarkiv

Nyhedsarkiv

Frede Olesen modtog den norske kreftpris af helse- og omsorgsminister Bent Høie. Foto: Vidar Sandnes

05.03.2014 | Priser

Frede Olesen får Kreftprisen 2014

Frede Olesen modtog den 4. marts den norske Kreftprisen 2014 for sit arbejde med at bringe danske erfaringer til kræftdebatten i Norge. Frede Olesen er formand for Kræftens Bekæmpelse i Danmark og tilknyttet Forskningsenheden for Almen Praksis og kræftforskningscenter CaP ved Aarhus Universitet.

Høj kvalitet i alle dele af det diagnostiske forløb er afgørende for en hurtig udredning af kræftpatienter. Foto: Colorbox

07.02.2014 | Forskning

Høj kvalitet er afgørende for en hurtig udredning af kræftpatienter

En netop publiceret artikel i British Journal of General Practice konkluderer, at høj kvalitet er afgørende i alle dele af det diagnostiske forløb for en hurtig udredning af kræftpatienters diagnose.

Tre flotte priser til CaP forskere PÅ Aarhus Universitets Ph.d.-dag d. 24. januar 2014.

31.01.2014 | Forskning

Tre flotte priser til CaP forskere

På Aarhus Universitets Ph.d.-dag fredag d. 24. januar 2014 modtog tre forskere fra CaP priser for ”Bedste posterpræsentation” og ”Bedste orale præsentation”.

Foto: Colorbox

20.01.2014 | Forskning

Aarhusianske praksislæger får udvidet ansvar for scanning af lungekræftpatienter

Forskning fra CaP dokumenterer, at praktiserende læger fint er i stand til at vurdere, hvornår en potentiel lungekræftpatient har så alvorlige symptomer, at der er behov for en CT-scanning.

Camilla Hoffmann Merrilds projekt er støttet af Kræftens Bekæmpelse.

10.12.2013 | Forskning

Kroppen larmer - kan det være kræft

Danskere uden uddannelse får oftere kræft, kommer mere på hospitalet, har flere kroniske sygdomme og lever kortere. Antropologen Camilla Hoffmann Merrild har fulgt en flok danskere for at undersøge, hvornår og hvordan de reagerer på symptomer og efterfølgende søger læge.

Viser resultater 36 til 40 ud af 52

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste