Nyhedsarkiv

Nyhedsarkiv

Christina Maar Andersen forsvarer sin ph.d.-afhandling tirsdag den 13. januar 2015 på Aarhus Universitet.

08.01.2015 | Ph.d.-forsvar

Ny ph.d.-afhandling om psykologiens betydning for kræftudredning

Den praktiserende læge spiller en særlig rolle for udredningen, når patienten kommer med symptomer på kræft. Men hvilke psykologiske karaktertræk påvirker det diagnostiske forløb? En ny afhandling fra Aarhus Universitet har undersøgt, hvad tilknytningsstil betyder for kræftudredning.

Louise Mahncke Guldbrandt forsvarer sin ph.d.-afhandling onsdag den 7. januar 2015 på Aarhus Universitet (foto: Lise Arnfred, AU Kommunikation)

05.01.2015 | Ph.d.-forsvar

Hurtig adgang til CT-scanning giver praktiserende læger nye muligheder i lungekræft-udredningen

Det kan være svært at opdage lungekræft, men direkte henvisning til CT-scanning fra almen praksis kan fremover være et godt redskab. Det viser en ny ph.d.-afhandling fra Aarhus Universitet.

Direkte adgang fra almen praksis til CT-scanning af lungerne. Foto: Colourbox.

26.11.2014 | Forskning

Direkte adgang fra almen praksis til CT-scanning af lungerne

Lungekræft er svær at opdage, men direkte henvisning til CT-scanning fra almen praksis kan fremover være et godt redskab. Det viser et nyt studie fra CaP.

Pernille Libach Hansen har i et år afprøvet livet som forsker. I den periode har hun undersøgt den kliniske aktivitet i almen praksis i året før en tarmkræft-diagnose (foto: Lise Arnfred, AU Kommunikation Health).

06.10.2014 | Forskning

Ny rapport ser på tidlig opsporing af tarmkræft

Hvert år dør omkring 2.000 danskere af tarmkræft, men mange liv kunne formentlig reddes, hvis sygdommen blev opdaget tidligere. En ny forskningsårsrapport fra Aarhus Universitet viser, at den praktiserende læge spiller en nøglerolle for tidlig opsporing.

Lægens kræftmistanke har stor betydning for tid til diagnose. Foto: Colorbox.

24.09.2014 | Forskning

Lægens kræftmistanke har stor betydning for tid til diagnose

CaP har netop publiceret et studie i BMC Cancer, som viser, at alment praktiserende læger mistænker kræft oftere, end de henviser til kræftpakkeforløb.

Viser resultater 26 til 30 ud af 52

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste