Nyhedsarkiv

Nyhedsarkiv

Foto: Colorbox

08.04.2015 | Forskning

Er vi danskere bare en flok pylrehoveder, som render til læge?

Forskere fra CaP og AAU skriver i en kronik i Politiken, at Sundhedsmyndigheder anbefaler både at gå til læge i tide og at lade være med at 'misbruge systemet'.

Peter Hjertholm forsvarer sin ph.d.-afhandling mandag den 13. april 2015 på Aarhus Universitet.

07.04.2015 | Ph.d.-forsvar

Ny ph.d.-afhandling ser på forskelle i lægers undersøgelser for kræft

At teste eller ikke at teste? Det er spørgsmålet, når en patient kommer til lægen med symptomer, som kunne være tegn på kræft. En ny afhandling fra Aarhus Universitet viser, at der er forskel på, hvor meget praktiserende læger bruger kliniske undersøgelser relateret til kræftudredning.

20.02.2015 | Forskning

Social ulighed afspejles hos lægen

Social ulighed kan have konsekvenser i lægens konsultationsrum. Det viser nyt studie fra Center for Forskning i Cancerdiagnostik i Praksis (CaP) og Forskningsenheden for Almen Praksis ved Aarhus Universitet. Bl.a. er udbrændthed blandt læger i socialt belastede områder i søgelyset.

Foto: Colorbox

22.01.2015 | Forskning

Markant øget diagnostisk aktivitet i almen praksis op til 1,5 år før tarmkræftdiagnose

Forskere fra CaP har netop fået publiceret en artikel, hvor det konkluderes, at der er øget diagnostisk aktivitet hos patienter, der senere får konstateret tarmkræft.

Foto: Colorbox

15.01.2015 | Forskning

Barrierer for lægesøgning og forestillinger om kræft

Studie fra CaP viser, at lavtuddannede danskere er mere tilbøjelige til at have negative forestillinger om kræft, og de angiver i højere grad, at bekymring for, hvad lægen vil finde, kan være en barriere for lægesøgning. Disse fund kan have betydning for lægesøgning ved mistanke om kræft.

Viser resultater 21 til 25 ud af 52

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste