Nyhedsarkiv

Nyhedsarkiv

Mads Lind Ingemann forsvarer sin ph.d.-afhandling mandag den 21. september 2015 på Aarhus Universitet (foto: Thomas Mukai)

10.09.2015 | Forskning

Ny ph.d.-afhandling om uspecifikke symptomer på kræft

Tegn på kræft kan være svære at fange. En ny ph.d.-afhandling fra Aarhus Universitet har set nærmere på udredningen af de mange patienter, der kommer til lægen med diffuse symptomer, som kan være tegn på alvorlig sygdom.

Foto: Colorbox

02.09.2015 | Videnudveksling

PPV skemaer kan hjælpe praktiserende læger med at diagnosticere kræft

På CaP’s hjemmeside findes et særskilt afsnit om risikoen for kræft, når patienter præsenterer sig med en række forskellige symptomer og parakliniske fund i almen praksis.

- Når den praktiserende har en kraftig mistanke om kræft, er der stor sandsynlighed for, at patienten bliver diagnosticeret med en kræftsygdom, siger Mads Lind Ingeman.

15.06.2015 | Forskning

Lægen skal stole på sin mavefornemmelse, hvis den siger risiko for kræft

Træthed, vægttab og smerter kan være tegn på kræft, men er det ikke med sikkerhed. Ny undersøgelse viser, at den praktiserende læges mavefornemmelse er vigtig for, at patienter med sådanne ikke sikre tegn på kræft hurtigt bliver sendt til undersøgelse for kræft.

Henry Jensen forsvarer sin ph.d.-afhandling onsdag den 24. juni 2015 på Aarhus Universitet. (Foto: Lise Arnfred, AU Kommunikation).

09.06.2015 | Ph.d.-forsvar

Ny ph.d.-afhandling: kræftpakker giver hurtigere udredning – men kun for 4 ud af 10 kræftpakkehenviste patienter

De såkaldte kræftpakker blev indført i 2008/09 for at forkorte udredningstiden og dermed forbedre prognosen for danske kræftpatienter. En ny afhandling fra Aarhus Universitet har undersøgt, om kræftpakkerne giver hurtigere udredning.

Søauditoriet, Aarhus Universitet. Foto: AU Kommunikation

20.05.2015 | Konference

Debat: Har vi tid og råd?

Hvis vi skal have råd og tid til at tage os af kræft også om 10 år, skal der forskes meget mere i, hvordan vi skal tegne fremtidens sundhedsvæsen. Derfor mødes 160 internationale forskere i Aarhus 20-22. maj med fokus på almen praksis’ rolle i kræftindsatsen.

Viser resultater 16 til 20 ud af 52

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste