Nyhedsarkiv

Nyhedsarkiv

Foto: Colorbox

04.07.2016 | Forskning

Dårligt socialt stilledes egne indsatser for at leve et sundt liv overses

Sundhedsfremme og forebyggelse praktiseres forskelligt alt efter hvilken social klasse, man tilhører. Nyt studie fra CaP belyser dette emne i Medical Anthropology Quarterly.

Peter Vedsted

25.05.2016 | Forskningspolitik

Dårligt stillede kan ikke bare vælge at leve sundt

Det er en fejl, hvis man tror, at alle mennesker bare kan vælge at kvitte smøgerne, løbe en tur eller købe sundt ind, lyder det fra Peter Vedsted i den første af fire DR-udsendelser, der sætter fokus på uligheden i sundheden: "En syg forskel".

Foto: Colorbox

10.12.2015 | Forskning

Patienters symptomopfattelse kan påvirke tid til lægesøgning

Nyt studie fra CaP konkluderer, at de tanker som patienter går med omkring deres symptomer før en kræftdiagnose, har betydning for hvor længe de venter med at søge læge. Kræftsymptomer der kommer og går kan eksempelvis medføre, at nogle patienter venter længere med at søge praktiserende læge.

Foto: Colorbox

11.11.2015 | Forskning

Kvinder med minimum én kronisk sygdom fravælger at blive screenet for brystkræft

Nyt studie konkluderer, at kvinders sundhedstilstand har en betydning for deltagelse i screening. Nogle af disse kvinder kan drage fordel af interventioner og ekstra støtte

Foto: Colorbox

11.11.2015 | Forskning

Lægers risikovillighed har betydning for hvor mange PSA-tests de foretager

Psykologiske faktorer spiller ind, når praktiserende læger bestiller PSA tests. Forskere fra CaP har netop publiceret artikel i British Journal of General Practice omkring lægers risikovillighed

Viser resultater 6 til 10 ud af 52

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste